Bonaire

Bonaire is een prachtig eiland met een heerlijk klimaat.  Vanaf ons eerste bezoek waren we verliefd op de relaxte sfeer, de mooie maar ruige natuur en natuurlijk op de betoverende groenblauwe zee. Na enkele vakanties met onze twee zoons ( 8 en 14 jaar) besloten we een huis te kopen, zodat we ook een stukje paradijs zouden hebben. We genieten er elk jaar van een fantastische vakantie. Wij relaxen op de porche, terwijl onze zoons regelmatig een duik in het verkoelende zwembad nemen. Elke dag bezoeken we andere strandjes om te duiken, te snorkelen, of te zwemmen. 's Avonds lopen we naar de boulevard om een drankje te nemen op de pier of een hapje te eten in de gezellige restaurantjes.

Bonaire is klein maar heel afwisselend. Je kunt er prachtige natuur rondritten maken naar het Gotomeer met zijn flamingo's of Washington Slagbaai, het natuurreservaat. Aan de oostzijde is de wilde kust die erg indrukwekkend is en in schril contrast staat met de rustige baai in het westen bij het eiland Klein Bonaire.

Bonaire staat op nummer 1 als het gaat om duik en snorkellocaties. Overal kun je vanuit de kust het water inlopen om de geweldige onderwaterwereld te verkennen. Maar ook als windsurflocatie en om te kiten is Bonaire een favoriete bestemming. Een azuurblauwe baai van een halve meter diep en een altijd krachtige wind zijn ideaal voor alle niveaus.

Maar je kunt er ook kajakken in de mangrove en paardrijden in de zee. Er is een vlindertuin en een groot opvangpark voor ezels. Er zijn vele hike-paden en mountainbike-trails. Zo kan je rustig genieten en actief bezig zijn op Bonaire, een ideale combinatie. Er worden vele boottochten aangeboden maar je kan er ook zelf een boot huren. Verder is Bonaire een veel bezocht eiland door vogelspotters.

De bevolking is vriendelijk en spreekt over het algemeen Nederlands en Engels. Er zijn vele supermarkten met een groot assortiment Nederlandse producten. Het kraanwater is veilig om te drinken.

Bonaire is ideaal voor rustzoekers, natuurliefhebbers en natuurlijk watersporters. Er zijn vele gezellige tentjes, maar er zijn zeker geen overvolle stranden. Relax en geniet van alles wat Bonaire je te bieden heeft. Voor ons is het Divers Paradise !!
 

BestHolidayHomes

               Bonaire