Bonaire : Divers Paradise

Bonaire is een paradijs voor duikers en snorkellaars !!

De turquoise  blauwe zee ziet er uitnodigend uit en is lekker warm en helder. Bovendien heeft Bonaire 63 officiële kantduikplekken en kan men aan de hele westkust overal de zee inlopen om te snorkelen. Daarna lekker even opdrogen aan de kant en voldaan over het water turen naar het geweldige uitzicht. Er zijn vele kleine strandjes waar men lekker prive kan zitten, maar over het algemeen is de kust op Bonaire wel rotsachtig. Op enkele plekken kan men lekker zwemmen maar meestal moet je uitkijken voor het koraal.Snorkelen is door het hoge zoutgehalte van de zee niet moeilijk. Je blijft vanzelf drijven. En je kan meteen langs de kust beginnen en de stroming en golven zijn over het algemeen zwak. Onder water gaat er een nieuwe wereld open. Overal zwemmen kleurige vissen en je hoeft niet ver uit de kust om al dat moois te zien. Wij zijn zelfs al snorkelend op 15 meter uit de kust een manta rog tegen gekomen! En ook schilpadden, papagaaivissen en de adelaarsrog komt men al snorkelend tegen. En ga ook eens 's ochtends of  laat in de middag snorkelen. Dan zijn weer andere dieren actief !!!

Duiken vergt wat meer voorbereiding. Het brevet kan je al in Nederland maar ook op Bonaire bij een van de vele duikscholen halen. Dat kan in 3 of 4 dagen. Daarna kan men zelf van af de kant overal duiken of eventueel een boottocht boeken. Tijdens het duiken zie je langs de drop offs prachtige koralen. Elke dive site is weer anders. Voor de gevorderde duikers kan er ook aan wrak en grotduiken worden gedaan en is een boottocht naar de wilde kust in het oosten een geweldige belevenis.

Alle benodigde materialen en cursussen zijn bij de duikscholen te koop en te huur. De mensen zijn vriendelijk en het gaat er relaxed aan toe.

Iedereen die duikt of snorkelt heeft een " Tag " nodig. Je steunt daarmee de natuur op bonaire en helpt het mogelijk om deze in stand te houden.

De tags zijn te koop bij de duikscholen. Een duiktag kost $45 per jaar en geeft je ook toegang tot het nationaal park, een snorkel tag kost $25.
 

BestHolidayHomes

               Bonaire